EN NL

Passage Arts

Decoratieve Kunst uit de 20ste Eeuw

Monet

Amerikaanse sieradenfirma in costume jewelry, opgericht in 1929 in Providence, Rhode Island.

De gebroeders Jay en Michael Chernow begonnen in 1929 in Providence, Rhode Isdland, USA, een firma in goudkleurige monogrammen voor handtassen, sigarettenetuis, portefeuilles en zelfs auto's in prachtige art deco-ontwerpen onder de naam Monocraft.
Na 2 jaar breidden zij hun collectie uit met costume jewelry, o.a. gestimuleerd door de grote vraag naar betaalbare juwelen als gevolg van de economische depressie in de jaren '30.
Men kon zich in die tijd geen dure juwelen uitgevoerd in goud en diamanten en andere edelstenen veroorloven. Door de ervaring met de verguld- en verzilvertechnieken op de monogrammen, wisten zij deze kwaliteit over te brengen op sieraden als broches, en later ook colliers en armbanden.
In 1937 veranderden zij de naam in Monet en werden uiteindelijk de belangrijkste leveranciers van hoge kwaliteit kostuumjuwelen van de 20e eeuw.
Van de jaren '40 tot de jaren '80 veranderden zij mee met de gangbare modes en wisten door het aantrekken van talrijke ontwerpers de markt voor draagbare, betaalbare doch chique sieraden te beheersen, getuige de vele teruggevonden advertenties voor nieuwe collecties in bladen als "Glamour" en New York Times.
De sieraden uit deze periodes kenmerken zich door hoge kwaliteit en originele tijdloze ontwerpen, die tot op de dag van vandaag nog even modieus en indrukwekkend zijn als in de tijd van ontstaan.


Items van Monet


Geïnteresseerd in onze collectie?
Wij versturen regelmatig
een interessante nieuwsbrief!
Schrijf u in
© 2019-2024 Passage Arts - website door nils&paul