NL EN

Passage Arts

Decoratieve Kunst uit de 20ste Eeuw

August Falise

August Falise (1875-1936) was een Nederlands beeldhouwer.

August Falise volgde onderwijs in medailleerkunst, beeldhouwen, handtekenen en boetseren aan de Rijksschool voor kunstnijverheid Amsterdam.
Aanvankelijk legde hij zich toe op het maken van medailles en penningen, en sculpturen van klein formaat. Het debuut-beeldje 'De Jonge Slaaf' (1901) is in Nijmegen te zien in het Museum Het Valkhof (keramiek-kelder). Zijn vroege werk ademt de sfeer van het Hollands impressionisme. Later vervaardigde hij monumenten en standbeelden. Vanaf 1920 ontwierp hij op verzoek van de R.K. Kerk ook Heilig Hart-monumenten. Vooral de theoloog pater Titus Brandsma, met wie Falise bevriend was, zorgde voor veel opdrachten. Bekende standbeelden van Falise zijn het Jheronimus Bosch in Den Bosch, Thomas van Aquino in Nijmegen, Pierre Cuypers in Roermond en De Zaaier in Wageningen.

Voor Plateelbakkerij Haga, Purmerend ontwierp hij tussen 1904 en 1907 een aantal romantische plastieken in impressionistische stijl ,waaronder meisje met kind, bedelende jongen, en genielde Javaanse jongen, die ook in brons is uitgevoerd.


Items van August Falise


Geïnteresseerd in onze collectie?
Wij versturen regelmatig
een interessante nieuwsbrief!
Schrijf u in
© 2019-2024 Passage Arts - website door nils&paul