NL EN

Passage Arts

Decoratieve Kunst uit de 20ste Eeuw

Fauré, Camille

Camille Fauré (1874-1956) was een Franse emailleur, het meest bekend om zijn geëmailleerde Art Deco vazen, gemaakt in Limoges.

Camille Fauré werd geboren in Périgueux in 1874. Na zijn opleiding verkocht hij zijn creaties in Paris in de "Au Vase Etrusque".
Hier exposeerde hij vazen, kommen asbakken, doosjes en andere kunstvoorwerpen.
In 1919 begon hij te exposeren op de Foire De Lyon en even later ook op de Foire de Paris.
In die tijd begon hij met Alexandre Marty nieuwe email producties te creëren onder de naam "Fauré et Marty", waaronder een aantal hangers in goud, zilver en koper.
In 1925 stopte de samenwerking en startte zijn eigen zaak in Limoges waar hij vijf emailleurs grote creatieve vrijheid verschafte.
De stukken werden gesigneerd met het merk C. Fauré, Limoges" Soms met de toevoeging "France"
Dit jaar bracht voor hem de doorbraak op de beroemde tentoonstelling des "Arts Decoratifs et Industriels" waar hij zijn emaillen vazen presenteerde met verschillende lagen driedimensionale glasemails in geometrische, kubistische en ook florale motieven met subtiele complexiteit en kleurcombinaties.
Deze emaildecoraties werden toegepast op een koperen ondergrond met zilverfolie bedekt, hetgeen een prachtig en helder diepte effect gaf.

Zijn ontwerpen gaven hem de naam van grootste creatieve emailkunstenaar in de Art Deco stijl te zijn.

Zijn vazen en andere voorwerpen zijn gewild bij vele verzamelaars en brengen op internationale veilingen relatief hoge bedragen op.

Zijn werk is te bewonderen in talloze musea over de hele wereld.


Items van Fauré, Camille


Geïnteresseerd in onze collectie?
Wij versturen regelmatig
een interessante nieuwsbrief!
Schrijf u in
© 2019-2024 Passage Arts - website door nils&paul